Pisa

De Corso Italia is één van de leukste winkelstraten in Pisa. De straat loopt vanaf de Piazza Vittorio Emanuele tot aan de Arno. In deze winkelstraat zijn bijna alle grote winkelketens en merken vertegenwoordigd. Dit afgewisseld met leuke kleine en unieke winkeltjes zorgt ervoor dat iedereen iets naar zijn zin vind. Naast winkels kom je er ook gelateri’s en restaurants tegen. In de middag hebben veel van de winkels een lange sluitingstijd. Aan het einde van de winkelstraat tegen de ponte di Mezzo staat de Logge di Banchi. 

 

Een leuke manier om het historische centrum van Pisa te verkennen is met een paard en wagen. De rijtuigen hebben hun standplaats op het Piazza dei Miracoli. Vanaf dit plein rij je langs de verschillende hoogtepunten van de stad terwijl de koetsier je het één en ander over de stad verteld. Het is wel verstandig om op voorhand een duidelijke prijs met de koetsier af te spreken anders kan het zo zijn dat je teveel betaald. Een tocht met een paard en wagen door Pisa is een leuke activiteit met kinderen.

 

Natuurlijk mag een bezoekje aan de toren van Pisa niet ontbreken, als u er dan toch bent. De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren bij de kathedraal van Pisa (Duomo di Pisa). De toren is één van de onderdelen van de 'Piazza dei Maracoli'. De bouwmeesters waren Guglielmo en Bonanno Pisano. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef, maar ook krom. De toren is 55,85 meter hoog en het gewicht wordt geschat op 14.453 ton. De huidige helling is ongeveer 10% (6 graden). De toren heeft maar liefst 297 treden!